Line up

Met en met worden de acts voor Palooza 2019 bekend gemaakt!

Live at Palooza 2019:


New Exit

New Exit. Pop-Rock met een vleugje New Wave. New Exit: Bettina, Margy, Hub, Jos, Patrick, Hub, Philip en Mario. Acht bandleden met ieder zijn/haar eigen achtergrond maar met een gemeenschappelijke passie: namelijk muziek. En deze passie proberen wij zo goed mogelijk op het podium met jullie te delen.  

De huidige samenstelling van de band bestaat nu ongeveer 2 jaar. In deze periode zijn we bezig geweest met het samenstellen en opbouwen van een gevarieerde playlist die gestaag blijft doorgroeien.

Het samenstellen van de playlist is bij ons overigens wel een dingetje. We willen ons met het repertoire onderscheiden van andere bands waarbij we enerzijds kijken naar nummers die ons als band aanspreken terwijl er anderzijds ook ruimte moet zijn om als bandlid een voorkeurnummer in te brengen. En soms kom je na een aantal repetities tot de ontdekking dat een nummer het toch net niet is.

Inmiddels hebben we ook de eerste noten van een eigen nummer gespeeld. Dit is nog niet af, maar het streven is om dit in de toekomst zeker mee te nemen in de bestaande playlist.

Voorgaande klinkt allemaal erg serieus, maar gelukkig valt er tussen door en tijdens het spelen ook genoeg te lachen. Want daar gaat het immers om: ontspannen, afschakelen en amuseren.

Wij zijn er trots op dat we kunnen en mogen optreden. Hopelijk genieten jullie er net zo veel van als wij!

Urpop moet het zonder New Exit doen in 2019….. we hebben gisterenavond geknald en plezier gemaakt…. op naar Wintertijd….. Heerlen prepare 2 B rockt

Geplaatst door New Exit op Zondag 25 november 2018

HELT

HELT wordt gezien als een waardige coverband met een breed repertoire dat reikt van Metallica tot aan John Mayer en andere bekende en succesvolle artiesten.

Het ontstaan van de gelegenheidsband, bestaande uit vier familieleden, ontstond voor het festival Eschpop 2011. De drie broers Erik (gitarist), Tom (drummer) en Luke (lead zanger en ritmegitarist) besloten samen met hun vader Hans (basgitarist) speciaal voor deze gelegenheid hun muzikale krachten te bundelen, waardoor de band H(ans)E(rik)L(uke)T(om) een feit werd.
Na het verlies van hun vader Hans besloten ze dat HELT voort moest blijven bestaan. Niets zou Hans namelijk meer kunnen eren dan het gezellig samenzijn van zijn geliefde familie en vrienden. Zo zou hij het gewild hebben.

Inmiddels vervult Thijs de rol als basgitarist al sinds 2013, met zijn soepele basloopjes zorgt hij ervoor dat de basis staat als een huis. In 2017 is ook Lobke (zangeres) tot de band toegetreden, zij zal dit jaar helaas niet op het podium staan, maar lekker in het publiek genieten samen met de kleine Joe.

De naam HELT blijft echter behouden ter ere van Hans.

Doordat HELT iedere keer weer opnieuw een nieuwe setlist speelt en zichzelf opnieuw probeert te overtreffen is het een bijzonder goede aanvulling wanneer muzikale familieleden hun talent laten zien als gastartiesten.

Wanneer er voor het goede doel gespeeld kan worden zal HELT niet lang twijfelen om aan zo een mooi initiatief deel te nemen. En zullen zij hun krachten bundelen om er weer een geweldige show van te maken!!!

SEE YOU @ PALOOZA 2019!!!


Mickey McMitch & the Miners

Deze Kerkraadse coverformatie van ervaren muzikanten speelt  stevige pop & (blues) rock nummers.  Ze brengen een gevarieerd en verassend repertoire. Niet de standaard classics, maar nét die andere covers van o.a. Jimi Hendrix, Anouk en Gary Moore.

De band wordt gevormd door Dennis van Lienden, Tessa Winkelman, Jeremiah Martens, Marc Delaet, Harold Hermans en Frans Winkens. Een goede sound, passie en plezier kenmerkt de band en door hun onderlinge interactie en dynamiek creëren ze een hoge gunfactor.

It’s more than just music. Friends, fun and good music. That’s what it’s all about!

Geplaatst door Luc Stas op Vrijdag 5 oktober 2018

Bail

Sinds de oprichting in 2007 heeft Bail een indrukwekkende geschiedenis en ervaring opgebouwd. 

Bail, enkel bestaande uit ervaren en enthousiaste artiesten, deelde al vele malen met internationale blues giganten het podium o.a. Ryan Mc Garvey USA, met legendarische bassist Carmine Rojas (David Bowie, Tina Turner, Eric Clapton, Rod Stewart, Joe Bonamassa, Mick Jagger en….) Devon Allman USA, Doyle Bramhall II USA, King King SCO, Tommy Castro & The Painkillers USA, Carvin Jones USA, Popa Chubby USA, Blackfoot USA, Jan Akkerman NL, Triggerfinger BE en nog vele andere….
 

Bail speelt heavy bluesrock welke op smaak wordt gebracht met stevige riffs en kleurrijke melodieën. Een hele mooie mix van het fijnste soort.  
Muzikaliteit staat bij Bail dan ook hoog in het vaandel en haalt inspiratie uit de beste muziek.
Met eigen werk en enkele covers zal Bail zeker in de smaak vallen bij iedere liefhebber van blues en rock. 

Enkele festivals en podia waar Bail heeft opgetreden:

Hogjam (USA), Collony Theater Hillsboro (USA), Bospop Weert, De Melkweg, 013, Metropool, Effenaar, De Vorstin, Bosuil, Bibelot, Iduna, Patronaat, De Boerderij, 
De Pul, De Groene Engel, Elektra, De Piek, Xinix, .… 


A Minor Problem

A Minor Problem maakt een vrolijke cross-over van poppunk, post-punk, indie, een flinke scheut folk en incidenteel een snel hardcore nummertje. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de liveoptredens van de band bekend staan om hun enthousiaste, hyper-energieke sfeer en de grote interactie met het publiek. Debuutalbum ‘A Minor Problem’ is nu beschikbaar!


Waist of Time

Bands zoals Waist of Time zijn er genoeg, maar die spelen niet op dezelfde podia en in hetzelfde programma als Do, Roel Van Velzen, Pearl Jam, Illse de Lange, Wild Romance en Madi. Of op locaties als De Bosuil in Weert, Ernesto Sittard, De Effenaar in Eindhoven, Carna Einighausen, Aaltjesdagen Harderwijk, het War Child concert in Maastricht of op het hoofdpodium tijdens Koninginnedag in Weert. In 2013 winnen we de voorronde van de toonaangevende landelijke coverband wedstrijd The Clash of the Cover Bands Benelux. Vervolgens via het winnen van de kwartfinale nu dan in de halve finale van deze grootste band battle van de Benelux. Ook in 2013 kwam de nieuwe clip van het eigen nummer “The Train” uit, als opvolger van het eerder uitgebrachte “Sex on Fire”, een cover van het Kings of Leon nummer. TV Limburg nam een 20 minute durende special op van de band die werd uitgezonden in Juni 2013. Ook in 2013 was de release van de CD The Train en Moonshine.